Tuesday, December 27, 2011

Nur = Guru Tusyen??

hmmm....
pejam celik.. pejam celik...
da tinggal seminggu je lagi cuti...
walaupun banyak peristiwa yang berlaku sepanjang cuti nie...
banyak benda yang nur dapat buat tau...
 masa awal2 cuti dulu...

mak nur ade cter sal anak jiran ramai yang lemah Matematik..
xtau la mcm mn boleh timbul nk jadi guru tusyen Math n Add Math lak,,,
hehe...
yang lawak nye,, nur bukannya kos math pun..

memang la nur minat math..
tp ingat senang ke nk study balik...
bukan ingat sangat..
2 tahun da tinggal... 
banyak makan semut...
hehehe 



agak susah la jugak nk ajar...
tapi dengan gigihnya..
nur usaha jugak... kononnya je la...'
ada jugak yang nur baca xpaham2 jugak,,
nseb la adek form 5,,
bleh la jugak nak 'ask'2..
ngee~~~

masa 1st day tu ada 3org (form4)...
minggu lps 2 + lagi 4 orang,,,(form 1,2,3)
 nur buat dua sesi...
pagi n petang...
(9-11pg / 3-5ptg)

 fuh...
penat la jgk ngajar... 
2 baru ngajar tusyen...
belum jadi cikgu betul lagi tu,..

syukur la 'anak2 didik' nur phm pa yg nur ajaq...
hehe...

sekurang2nya nur dpt rasa jadi cikgu sblm jd ckgu btl2 kn...

~~~~so, kepada bakal2 guru di luar sane.. jangan cpt bputus asa... (ade kaitan ke)..
br2 ni kn ade dlm berita yg prestasi BM, B.Iban, B.Cina n Pend Islam MENURUN...
so, peranan kita lah untuk meningkatkan semula prestasi 2..
emm.. mungkin ade jugak yg cakap,,, " alaa... kalau dorang xnk blaja... xley watpa jgk..."
sbnrnya.. ada byk teknik n strategi mcm mna nk tarik minat mereka kan? ntahla... 
nur pn xbrani nk celoteh pnjang2..
~hari yang mendatang semakin mencabar~
kdg2 bla fikir2.. 
byk banyak perkara yang perlu disiapkan...
nur sndiri pn blum cukup bekalan untuk membentuk modal insan..



mak aiiiii ..
pnjang nye nur tulis,,,
xsedar lak...'
 pape pn same2 kita bersiap sedia menghadapi hari yang mendatang...

^,^